L'OMS veu irracional usar màscara i gel desinfectant davant el coronavirus

L'organització demana que no es cree alarma social i assegura que llavar-se les mans és més efectiu per a previndre el virus.

L\'OMS veu irracional usar màscara i gel desinfectant davant el coronavirus
L'OMS veu irracional usar màscara i gel desinfectant davant el coronavirus

La directora de Salut Pública de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, ha assegurat que “és irracional i desproporcionat” que s'esgoten les màscares i els gels desinfectants en les farmàcies per por del coronavirus.

Així mateix, ha explicat que l'ús de les màscares és per al personal sanitari i ha demanat que se n'evite l'ús de manera “irracional”. De fet, segons ha dit, la mesura més efectiva per a previndre el contagi és llavar-se les mans amb freqüència. Ha demanat també que s'evite la por i l'angoixa perquè “causa molt de sofriment, a part d'impacte econòmic”.

La directora de Salut Pública ha assenyalat que el descens de víctimes i contagiats que s'està registrant a la Xina “podria significar que l'epidèmia ha tocat sostre i ja ha arribat al pic epidèmic”.

En la mateixa línia s'ha expressat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que ha assegurat que l'ús de les mascaretes no és necessari.

Mesures proporcionades a Espanya

Segons Neira, les mesures que s'estan prenent a Espanya “són totalment proporcionades”. “El 80% de les persones que estan en contacte amb el virus no desenvoluparan cap símptoma. El 15% en tindrà de lleus o moderats. Un 4 o 5% requeriran una assistència clínica més sofisticada”, ha recordat l'especialista.

D'altra banda, ha reconegut que els virus no es controlen: “El coneixerem, l'identificarem i el combatrem per a desenvolupar una vacuna. Descobrirem un tractament, sabrem com es comporta, quins són els grups més vulnerables i com es pot previndre”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats