L'OMS remarca que la vacuna contra la covid protegeix durant sis mesos

El grup que assessora l'organització en qüestions d'immunització ha emés aquest dijous les conclusions de l'anàlisi de dades que ha fet en els dos últims dies

Una infermera prepara una dosi de la vacuna davant del logo dels Jocs Olímpics
Una infermera prepara una dosi de la vacuna davant del logo dels Jocs Olímpics / Shutterstock

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assegurat aquest dijous que les dades científiques relacionades amb la duració de la immunitat que ofereixen les vacunes contra la covid-19 indiquen que aquesta s'estén fins a sis mesos després d'haver rebut la segona dosi (o la dosi única en el cas de la vacuna Janssen).

"Hem revisat les dades que hi ha i la majoria mostra que la immunitat té una duració de fins a sis mesos", va dir la directora del Departament d'Immunització de l'OMS, Kate O'Brien, en una conferència de premsa.

El grup que assessora l'OMS en qüestions d'immunització ha emés aquest dijous les conclusions de l'anàlisi de dades que ha fet en els dos últims dies, però ha afegit que és molt prompte per a pronunciar-se sobre la nova variant òmicron i com respon a les vacunes.

El grup assessor ha recomanat formalment que els països actuen amb flexibilitat a l'hora de planificar les pròximes fases dels seus programes de vacunació per a contindre la pandèmia, que només la setmana passada va causar 4,1 milions de noves infeccions confirmades i 52.000 morts al món. Aquesta flexibilitat consisteix a poder immunitzar la gent amb la primera dosi d'una vacuna i la segona dosi d'una altra, la qual cosa permetrà als països que no tenen reserves de vacunes enfrontar el problema d'un subministrament impredictible.

D'altra banda, nombrosos països tenen fins a quatre vacunes en els seus plans d'immunització contra la covid i poder combinar-les evitarà que part de les existències vencen i es perden, ha comentat O'Brien. No obstant això, els experts consideren que sempre que siga possible s'administren les dosis del mateix producte.

També et pot interessar

stats