L'OMS diu que la vacuna contra la covid redueix la probabilitat d'infart en els pacients contagiats

L’organisme demana més vigilància i la seqüenciació del virus per a reduir la transmissió 

El primer valencià vacunat contra la Covid, Batista Martín, rep la primera dosi del preparat de Pfizer a Rafelbunyol
El primer valencià vacunat contra la covid, Batista Martín, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha destacat aquest dimecres que la vacunació i les dosis de reforç redueixen la probabilitat que els pacients amb covid patisquen un atac cardíac o un accident cerebrovascular. “Aquesta nova investigació se suma al pes de l'evidència sobre els beneficis de la vacunació i el reforç”, ha afirmat Tedros, per a recordar que la inoculació de les dosis “redueixen dràsticament les possibilitats de malaltia greu i mort”.

El director general ha convidat els governs a continuar vacunant la població, sobretot als grups de més risc, incloses les persones majors i els treballadors de la salut i ha reiterat que “és fonamental que reforcen la vigilància i la seqüenciació”. “Si bé el món està col·lectivament en una posició millor que fa tres anys, aquest virus no s'ha de subestimar. Per tant, és important invertir en investigació, per a desenvolupar vacunes que puguen proporcionar una protecció més àmplia i també reduir la transmissió”, ha defensat. “El món encara no està preparat per a una altra pandèmia”, ha sentenciat.

A parer seu, tant els terratrémols com els conflictes i l'impacte actual de la pandèmia reforcen la “fragilitat” a la qual s'enfronta el món i la necessitat d'enfortir els sistemes sanitaris. Per a l'OMS, aquests debats són “crucials” per a construir una arquitectura de seguretat sanitària més eficaç per al futur, basada en el dret internacional, l'equitat i el dret fonamental a la salut per a totes les persones.

També et pot interessar

stats