L'OMS demana vacunar prioritàriament les tripulacions aèries i marítimes

Els considera "treballadors essencials que travessen constantment les fronteres".

Tripulació de vol en un aeroport
Tripulació de vol en un aeroport

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat hui als governs que consideren a les tripulacions aèries i als mariners "treballadors essencials" i els incloguen entre els grups prioritaris per a rebre alguna de les vacunes disponibles contra la Covid-19.

La recomanació té en compte el fet que el transport aeri i marítim són activitats econòmiques essencials que fan possible els intercanvis comercials internacionals i la mobilitat de les persones.

"El transport aeri i per mar depén de les tripulacions i dels mariners. Ells són treballadors claus que travessen constantment les fronteres, la qual cosa pot implicar que alguns països els demanen presentar una prova que han sigut vacunats per a entrar-hi", explica l'OMS en una declaració.

L'Organització ha recordat que encara que la seua posició és que cap país ha de posar com a condició d'entrada una prova de vacunació, és probable que això comence a passar i, per aquesta raó, prefereix avançar-se a eventuals problemes que els treballadors del sector aeri i marítim podrien començar a afrontar.

Així mateix, l'OMS considera que demanar un certificat de vacunació per a viatjar aprofundiria les desigualtats entre països que tenen nivells molt diferents d'accés a les vacunes.

També et pot interessar

stats