L'OMS demana impulsar la vacunació per a immunitzar abans de setembre almenys el 10% de la població de tots els països

L'organització estima que la pandèmia ja ha matat a almenys 115.000 treballadors sanitaris en tot el món a causa del coronavirus

El director general de l'OMS aquest dilluns, en roda de premsa
El director general de l'OMS aquest dilluns, en roda de premsa / OMS

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom, ha demanat als estats membres aquest dilluns davant la 74 assemblea de l'organització que impulsen la vacunació massiva per a aconseguir immunitzar "almenys el 10% de la població de tots els països abans de setembre". L'OMS també confia a aconseguir l'objectiu de vacunar a almenys el 30% de la població de tots els països a finals d'any.

"Hem de ser molt clars: la pandèmia no ha acabat, i fins que la transmissió no estiga controlada en cada país", ha dit Adhanom durant la seua intervenció. L'OMS ha remarcat que el 75% de les vacunes s'han administrat de moment en sols deu països i ha fet una crida a estendre aquest procés a tot el món com l'únic camí per deixar arrere aquesta crisi sanitària. "Necessitem més dosis i les necessitem ràpidament", ha afegit Adhanom, qui ha dit que hi ha companyies amb capacitat per a ampliar la fabricació de vacunes.

Aconseguir l'objectiu de vacunació marcat per al mes de setembre suposarà la vacunació de 250 milions de persones en països d'ingressos baixos i mitjans, procés que l'OMS remarca que inclou a tots els treballadors de salut i als col·lectius de més risc. L'OMS estima que la pandèmia ja ha matat a almenys 115.000 treballadors sanitaris a causa del coronavirus, segons dades oferides aquest matí.

El responsable de l'OMS també ha recordat que al ritme actual, dins de tres setmanes les morts ocorregudes només enguany a causa de la Covid-19 superaran totes les registrades el 2020. Els contagis comunicats des que es va iniciar 2021 ja superen els registrats en el primer any de la pandèmia. El dirigent també ha advertit que, encara que s'observa una tercera setmana consecutiva de disminució de casos, “la situació a escala mundial és molt fràgil i cap país pot dir que està fora de perill.

Paraules d'agraïment a Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns el suport d'Espanya a la negociació i l'adopció d'un tractat internacional sobre pandèmies en el marc de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), amb la finalitat que el món estiga millor preparat la pròxima vegada que aparega un patogen que amenace la salut mundial. Un anunci que ha agraït el responsable de l'OMS en la seua intervenció.

També et pot interessar

stats