L’OMS considera els locals d’oci nocturn “llocs propicis” per a la transmissió del virus

No obstant això, no creu que tancar-los de manera general i permanent siga la solució.

L'OMS no creu que tancar els locals d’oci nocturn de manera general i permanent siga la solució
L'OMS no creu que tancar els locals d’oci nocturn de manera general i permanent siga la solució / Efe.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha considerat aquest dijous que pot ser necessari tancar per un temps limitat i en àrees específiques els locals d’oci nocturns si es comprova que el coronavirus s’hi està transmetent.

La responsable tècnica del comité de gestió de la pandèmia en l’OMS, María Von Kerkhove, ha confirmat que els locals de diversió nocturna s’han convertit en “llocs propicis” per a la transmissió del virus.

No obstant això, no considera que tancar tots els espais nocturns i de manera permanent siga la solució. “Si ocorre en unes certes àrees, llavors sí, potser han de ser tancats durant un temps”, ha recalcat l’experta, que assenyala que “cal estar segurs que quan es decideix tancar alguna cosa es tracta d’una mesura temporal i que s’aplica a la regió geogràfica més reduïda possible”.

Per la seua part, el director d’Emergències Sanitàries de l’OMS, Mike Ryan, ha sostingut que “si hi ha transmissió comunitària del virus, qualsevol activitat que reunisca molta gent, especialment en llocs tancats, portarà a una major transmissió del virus”.

Ryan considera que la incidència de la malaltia a Espanya és estable i aposta per aprendre a viure amb el virus. “No ho podrem erradicar en un futur previsible i hem de trobar la manera de recuperar un cert tipus de normalitat en les nostres vides”, ha dit.

També et pot interessar

stats