L’OMS anuncia que la pigota dels micos no és una emergència sanitària internacional

Des d'inicis de maig s'han notificat 3.040 casos i una única mort

Una sanitària sosté una vacuna contra la pigota
Una sanitària amb una vacuna contra la pigota / Dado Ruvic (Reuters)

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha declarat aquest dissabte que de moment el brot de pigota dels micos no ha de considerar-se com una emergència sanitària internacional, com ocorre amb la Covid-19.

Aquesta decisió ha sigut presa seguint la recomanació d'un grup de persones expertes convocades per a deliberar sobre la gravetat d'aquest brot, un senyal de la preocupació que està causant-ne l'augment d'infeccions.

"El que fa especialment preocupant aquest brot és la propagació ràpida i continuada a nous països i regions i el risc d'una major transmissió a grups vulnerables, com a persones immunodeprimides, dones embarassades i xiquets", ha afirmat Ghebreyesus.

Des de començament de maig s'han notificat 3.040 casos confirmats de pigota dels micos a mig centenar de països, molts dels quals mai havien registrat casos d'aquesta malaltia. Fins ara s'han registrat poques hospitalitzacions i una única mort, d'una persona amb immunodepressió.

Les veus expertes de l'OMS han indicat que, atés el baix nivell d'immunitat entre la població, “hi ha el risc d'una major transmissió, la qual no ha de ser ignorada", i han recordat que la circulació de la pigota dels micos a Àfrica ha sigut desatesa durant molts anys i que “és temps de bolcar-se per a atendre també aquesta situació”.

També et pot interessar

stats