L'OMS admet la possible transmissió aèria de la Covid-19 en unes certes condicions

Podria haver-se donat contagi en recintes mal ventilats.

Roda de premsa de l'OMS en una imatge d'arxiu.
Roda de premsa de l'OMS en una imatge d'arxiu.

L'Organització Mundial de la Salut ha modificat el seu web d'informació al públic sobre la Covid-19 per a admetre-hi que la transmissió del coronavirus per via aèria podria ser possible, principalment en entorns tancats i en determinades circumstàncies.

"S'han produït brots de Covid-19 en certs llocs tancats, com ara restaurants, clubs nocturns o zones de treball on la gent cridava, parlava o cantava", en els quals la transmissió per via aèria "no pot ser descartada", destaca la nota informativa.

Afig que podria haver-se donat aquest tipus de contagi en recintes mal ventilats on persones amb coronavirus han pogut passar un llarg període de temps amb altres.

L'OMS admet que es necessiten més estudis "urgentment" per a investigar aquest tipus de transmissió, encara que subratlla que ara com ara la principal via de contagi demostrada és per contacte amb xicotetes gotes expulsades per persones infectades en tossir o esternudar.

Aquest contagi també seria possible si aquestes gotes queden en determines superfícies (mobles, poms de portes, baranes), passen per contacte a altres persones i aquestes es toquen els ulls, el nas o la boca.

Dimarts passat, experts de l'OMS van avançar en roda de premsa que no descartaven una possible transmissió del virus per via aèria (això el faria molt més contagiós) en determinades condicions, en resposta a la crida de més de 200 científics per a investigar aquesta possible via d'infecció.

El diari The New York Times publicà dilluns una carta oberta on 239 científics exigien a l'OMS prendre's amb més seriositat la hipòtesi sobre una transmissió aèria del coronavirus, i subratllaven que els estàndards de distància social contra la Covid-19 eren insuficients.

També et pot interessar

stats