L'Olleria celebra la 23a Festa de la Magdalena

Una cercavila, danses i torres humanes seran protagonistes de la festa tradicional.

Torre humana als carrers de l'Olleria (À Punt NTC)

El grup de danses El Revol, els dolçainers i tabaleters de La Morralla, i la muixeranga tradicional d'El Ball dels Locos protagonitzen la 23a Festa de la Magdalena de l'Olleria, que se celebra dissabte 21 de juliol a la localitat de la Vall d'Albaida. 

La festa ha començat a les 19.45 hores amb una cercavila des de l’antic hospital de les Monges fins a la parròquia de Santa Maria Magdalena. A les 20.00 h, a la porta de l’església, s'han fet els primers balls i les primeres torres humanes, que han continuat amb demostracions de les danses i de castells a la plaça de la vila. La Festa de la Magdalena presenta també les danses d'El Revol i el grup de danses d’Ontinyent, amb la música de la Morralla i de la colla La Burra Parda de Gavarda. La festa acaba amb un sopar de pa i porta a la casa Santonja i amb l’actuació del grup All-i-oli.

Festa recuperada l'any 1996

La festa tradicional es va recuperar l'any 1996 de la mà d'El Ball dels Locos, entre altres entitats, a partir dels testimonis de les persones majors del poble, que encara recordaven les festes populars de principi del segle XX. També es va poder recuperar el ball dels Carxots amb la música original que sonava amb El Ball dels Locos. Enguany l'escriptor ollerià Francesc Mompó ha volgut ser part de la festa i ha dedicat un text a la Magdalena 2018. 

També et pot interessar

stats