L'Olivera de Sinfo de Traiguera, triada com la millor olivera monumental del Mediterrani

El jurat ha valorat la longevitat de l'exemplar, certificada per un perímetre del tronc que supera els deu metres.

L'Olivera de Sinfo de Traiguera
L'Olivera de Sinfo de Traiguera / AEMO

L'Olivera de Sinfo, a Traiguera (Baix Maestrat), ha sigut elegida com a la millor olivera monumental del Mediterrani per la Xarxa Euromediterrània de Ciutats de l'Olivera (Recomed). Així, s'ha imposat en la primera edició del concurs, al qual han concorregut fins a dotze candidatures d'Itàlia, Espanya, Tunísia, Líban, Montenegro i Turquia.

El jurat ha valorat la longevitat de l'exemplar, certificada per un perímetre del tronc que supera els deu metres. També ha destacat la seua espectacular estampa, que emergeix de la terra amb una peanya única per la seua grandària i robustesa, un tronc sòlid i evocador que dibuixa formes impossibles, i una part aèria majestuosa, sana i capaç de produir bones collites.

Es tracta d'un exemplar de la varietat farga, empeltada sobre ullastre que vegeta a la Via Augusta romana, escortat per altres exemplars també monumentals. Pel seu impressionant port pot afirmar-se que és de les oliveres més ancestrals de la península Ibèrica i, per tant, de la conca Mediterrània.

També et pot interessar