L'oli i els licors són els productes preferits pels lladres als supermercats valencians

En tan sols un any, l'oli d'oliva s'ha convertit en el producte més furtat en els supermercats de la meitat d’Espanya

Productes més furtats al supermercat per comunitat autònoma
Productes més furtats al supermercat per comunitat autònoma / Imatge: Shutterstock | Disseny: À Punt NTC

Si quan vas al supermercat et trobes les botelles d'oli d'oliva tancades amb clau i protegides al màxim, probablement vius a la Comunitat Valenciana o a alguna de les altres set autonomies on l’oli es furta a mansalva.

Segons un estudi d’STC, una empresa de seguretat especialitzada en la protecció de productes, en tan sols un any l'oli d'oliva s'ha convertit en el producte més furtat en els supermercats de la meitat d’Espanya: ocupa la segona posició en el podi dels cinc productes que més ràpid abandonen les prestatgeries sense passar per caixa —només per darrere dels licors—.

Si el 2023 els licors, el vi i els ibèrics ocupaven el pòdium dels productes que s'esvaïen del supermercat sense saber ni com ni quan, dotze mesos després, l'oli d'oliva desplaça els ibèrics i tira de les primeres posicions a un clàssic: la tonyina i el bonítol.

Després de l’oli d’oliva, els licors són el producte estrela dels robatoris als supermercats valencians. Li segueixen els productes d’afaitat, els vins i els productes cosmètics. El café, malgrat no arribar al pòdium, és un producte molt desitjat pels lladres en comparació amb la resta de comunitats autònomes.

Bandes professionals i organitzades

De les dades més reveladores de l'estudi d'STC està el fet que els robatoris es produeixen generalment per bandes professionals i organitzades seguides de persones que reincideixen i que utilitzen els productes a posteriori per a una revenda.

L'edat de les persones que perpetren aquests furts oscil·la entre els 20 i els 60 anys; a penes es produeixen robatoris ni per davall ni per damunt d'aquesta franja d'edat.

També et pot interessar

stats