L'Oficina del Mecenatge de la Generalitat busca col·laboradors per a combatre el càncer de mama

Ciutadania i empreses poden contribuir a ajudar les més de 3.000 dones diagnosticades cada any d'aquesta malaltia.

L\'Oficina del Mecenatge de la Generalitat busca col·laboradors per a combatre el càncer de mama
L'Oficina del Mecenatge de la Generalitat busca col·laboradors per a combatre el càncer de mama

El juliol de l'any passat, la Generalitat va crear la Llei i l'Oficina del Mecenatge perquè ciutadania i empreses pogueren ajudar en els projectes que consideraren necessaris. Des d'iniciatives culturals fins a altres esportives i, ara, solidàries. Cada any, a la Comunitat Valenciana més de 3.000 dones són diagnosticades de càncer de mama. Per això, la cap d'Oncologia de l'Hospital Clínic de València, Anna Lluch, ha posat en marxa un programa per a conscienciar la ciutadania perquè facen aportacions a la causa.

En declaracions a la ràdio d'À Punt Mèdia, la metgessa ha volgut aclarir que el mecenatge és necessari a tots els nivells i, per això, intenta que la societat civil "també es faça càrrec per a cofinançar projectes on les subvencions públiques no són suficients per a poder dur a terme projectes d'investigació importants". Ha afegit que aconseguir que la societat se senta solidària és "una missió de tots".

Concretament, Lluch està present en projectes amb "malaltes joves amb càncer de mama d'un tipus especial que es diu triple negatiu, que tenen un pronòstic molt negatiu i que necessiten molta investigació". Amb això, assegura que es podran investigar nous tractaments i nous diagnòstics. De fet, dels tres milers de dones diagnosticades de càncer de mama, un 15% es correspon amb aquest tipus de malaltia.

Finalment, Anna Lluch ha posat l'exemple dels Estats Units, on tant empreses com organitzacions o ciutadans participen en els mecenatges o micromecenatges per a poder invertir en investigació "siga la quantitat que siga la que aporten". I ha afegit que, si ho volen fer, independentment del tipus de projecte, la gent pot suportar el que vulga, i que pot estar tranquil·la perquè els instituts d'investigació donen la "garantia total" que són projectes transparents on totes les persones que col·laboren hi apareixen. Per a ella, la llei de mecenatge "ha sigut molt benvinguda perquè hi haja un fòrum legal que protegisca aquestes situacions".

També et pot interessar

stats