L’oficina de CaixaBank al centre de València es blinda per por de noves protestes per Pablo Hasél

Ciutats com Barcelona i Madrid viuen aquest dissabte una nova jornada de mobilitzacions, amb forta presència policial.

L’oficina de CaixaBank al centre de València es blinda per por de noves protestes per Pablo Hasél

A diverses ciutats de l'estat, entre les quals Barcelona, Girona, Reus, Sabadell, Madrid i Còrdova, s'han tornat a convocar aquest dissabte concentracions de protesta contra la detenció i empresonament del raper Pablo Hasél, condemnat a nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme.

A la ciutat de València, on aquest dijous es van viure greus incidents i càrregues policials, que van acabar amb la detenció de 8 persones, no s’ha convocat cap mobilització, tot i que per les xarxes socials han circulat falsos rumors de convocatòries.

Nombrosos agents de la policia vigilen el centre de la ciutat, on alguns locals comercials i l’oficina de CaixaBank han decidit blindar-se davant el temor a aldarulls. Amb taulons de fusta han tapat els aparadors per tal d’evitar el trencament de vidres i protegir la façana. Una mesura de precaució que, de moment, no ha sigut necessària.

Anit, als 8 detinguts dijous els van posar en llibertat provisional sense fiança, amb càrrecs per desorde i atemptat contra l'autoritat, després de comparéixer davant del jutge i acollir-se al seu dret de no declarar. Ara amb la condició d'investigats hauran de comparéixer davant de la justícia una vegada al mes.

Aquest dissabte, el diputat per Compromís a les Corts Carles Esteve ha decidit presentar una denúncia contra un agent de la policia que el va colpejar al final de la concentració, quan assegura, caminava amb els braços en alt.

Concentracions a Barcelona i Madrid

Aquest dissabte, milers de persones s’han tornat a concentrar a la plaça de Catalunya de Barcelona, i a altres ciutats catalanes, com ara Girona, Reus o Sabadell. En algunes d’elles, com la capital del Principat i Girona, la passada nit van tornar a repetir-se les escenes de violència, amb el llançament de botelles de vidre i pedres per part d’alguns dels manifestants.

A Madrid, centenars de persones han acudit a protestar pacíficament a la plaça Callao, i s’ha redoblat la seguretat amb un increment de 300 policies nacionals i policia municipal. També s'han instal·lat tanques al voltant del Congrés per evitar a desperfectes i els comerciants han protegit els exteriors dels seus negocis.

Algunes de les concentracions han comencen a baixar el nivell de tensió, com la de Logronyo, on desenes de manifestants han demanat l'alliberament del raper de forma pacífica.

També et pot interessar

stats