L'odissea per a arribar a la mascletà en transport públic

El tancament de les estacions de metro de Xàtiva i Colom provoca col·lapse en altres llocs, com la plaça d'Espanya o a l'entrada de l'Estació del Nord

Agafar el transport públic per arribar a la mascletà ha sigut complicat aquests dies / À Punt NTC

València encara l'últim dia de Falles amb rius de gent que no volen perdre's els actes festius en el Cap i Casal. La mascletà és un dels actes que més visitants dels pobles rep i aquesta gent es desplaça majoritàriament amb transport públic. La marabunta fallera col·lapsa el metro i entre els assistents hi ha músics de les bandes de les comissions, que hi viatgen per a arribar als compromisos fallers. 

Els més matiners s'estalvien embussos i alleugereixen el pas, però els que arriben més tard han d'esperar, fins i tot, al següent torn, perquè no tots poden entrar als vagons. A més, el metro no para a les estacions de Xàtiva i Colom a partir de les dotze i mitja i fins que s'acaba la mascletà per a evitar situacions de perill per aglomeració.

Això, per contra, provoca acumulació de gent en altres estacions, com la de metro a la plaça d'Espanya o a l'entrada de l'Estació del Nord, el que dificulta també el pas de persones que han de desplaçar-se per motius aliens a les festes, com anar i tornar de treballar.

Una imatge que s'ha viscut aquesta vesprada per última vegada en aquestes festes, amb l'última mascletà de les Falles de 2024, la més potent de la història.

També et pot interessar

stats