L'OCU denuncia que només el 37% dels productes baixa de preu el Black Friday

Un estudi de l'organització analitza des d'un mes abans l'evolució de 15.000 preus de 21 productes diferents en 32 botigues en línia.

L\'OCU denuncia que només el 37% dels productes baixa de preu el Black Friday
L'OCU denuncia que només el 37% dels productes baixa de preu el Black Friday

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) alerta que, durant el Black Friday, només el 37,5% dels productes ha abaixat realment de preu. El 40,3% no ha variat i el 22,2% ha pujat. 

Són els resultats d'un estudi on l'OCU ha analitzat diàriament, des d'un mes abans al Black Friday, l'evolució de 15.000 preus de 21 productes diferents en 32 botigues en línia. Els productes eren bàsicament electrodomèstics, aparells d'electrònica i tecnològics. El resum de l'estudi es pot consultar en la seua pàgina web i mostra tant la llista de botigues monitoritzades com els percentatges relatius a la variació de preus.

Una de les conclusions és que les botigues que han aplicat pujades de preu més significatives per al Black Friday solen coincidir amb les que també apliquen baixades importants. En aquest sentit, l'OCU aconsella anar amb compte: "Si vas a comprar alguna cosa el preu de la qual controles, avant, però, si no és així, potser et trobes comprant un producte més car que en dies anteriors".

Els productes on l'organització detecta baixades més significatives de preu són les cafeteres de càpsula, els televisors i pneumàtics d'estiu, mentre que a penes es veuen canvis en xicotets electrodomèstics com ara fregidores i microones. 

Paga la pena esperar al Black Friday? 

"No és fàcil respondre a això", diu l'organització de consumidors. Com expliquen, encara que durant el Black Friday "hi ha casos de bons descomptes, en les setmanes precedents es troben preus millors en les mateixes botigues, bé perquè hi hauria promocions més atractives, bé perquè iniciaren la campanya del Black Friday amb molta antelació o, simplement, perquè alguns productes han pujat aquesta setmana per a compensar les baixades d'altres". 

Com a conclusió, l'OCU explica que esperar no sempre és la millor idea. En qualsevol cas, aconsellen consultar l'assessor de preus OCU, un servei de comparació de preus disponible en el seu web. 

També et pot interessar

stats