L'OCU demana que s'aclarisquen els protocols de seguretat per a la tornada a l'escola

L'organització considera que serà difícil complir els protocols i aposta per reforçar la capacitat docent.

L'OCU demana que s'aclarisquen els protocols de seguretat per a la tornada a l'escola
L'OCU demana que s'aclarisquen els protocols de seguretat per a la tornada a l'escola

L'organització de consumidors (OCU) ha sol·licitat a les autoritats educatives que “aclarisquen com més prompte millor els protocols de seguretat previstos” per a la tornada a l'escola, a principis de setembre. Adverteix que, si s'aposta per limitar l'aforament màxim d'alumnes per a previndre possibles contagis, és probable que s'haja de reforçar la capacitat docent, “especialment si es preveu habilitar nous espais públics com a lectius o organitzar torns de matí i vesprada”.

A més, considera que serà difícil complir una de les mesures bàsiques per a previndre el contagi per coronavirus: la limitació de l'aforament a grups de 15 a 20 alumnes per classe. Segons una enquesta de l'organització, les aules del 81% de l'alumnat d'educació primària superen els 20 alumnes per classe, l'aforament màxim recomanat per les autoritats sanitàries per a reduir el risc de contagi.

Per tal de garantir la seguretat en la tornada a l'escola, l'organització de consumidors exigeix la desinfecció i ventilació regular de les aules i la presa de temperatura a l'alumnat i el personal docent. També aposta per la separació d’un metre entre pupitres com a mínim, l'adequació del col·legi per a afavorir la rentada freqüent de mans i l'ús de mascaretes per part professorat i alumnat.

A més, amb la possibilitat d'un segon confinament, l'OCU considera vital que es reforce de manera urgent la formació tecnològica de professorat i alumnat, així com els mitjans materials disponibles.

També et pot interessar

stats