L'OCU demana que es retorne els diners als consumidors de les cremes solars retirades

L'organització de consumidors requereix a Sanitat que aclarisca si sancionarà les dues empreses afectades.

Les cremes solars retirades són Isdin Fotoprotector Pediatrics Transparent Esprai SPF 50 i Babaria Infantil Esprai Protector SPF 50
Les cremes solars retirades són Isdin Fotoprotector Pediatrics Transparent Esprai SPF 50 i Babaria Infantil Esprai Protector SPF 50 / OCU

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha demanat que es retorne els diners a les persones que hagen comprat les cremes solars infantils d'Isdin i Babaria, que han sigut retirades del mercat perquè tenen menor factor de protecció solar (FPS) de l'indicat en el seu etiquetatge. Es tracta de les cremes solars Isdin Fotoprotector Pediatrics Transparent Esprai SPF 50 i Babaria Infantil Esprai Protector SPF 50 .

El seu portaveu, Enrique García, ha demanat aclariments a l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, que depén del Ministeri de Sanitat, sobre l'abast de la retirada i que informe sobre les dates, els resultats i les conseqüències de la campanya de control d'aquests protectors.

També li demana a Sanitat que aclarisca si sancionarà les empreses d'acord amb la normativa aplicable per la comissió d'una infracció greu tipificada en la Llei de garanties i ús racional del medicament. D'acord amb les consultes inicials d'OCU, les empreses "es podrien enfrontar a multes de fins a 30.000 euros" per l'etiquetatge incorrecte de les seues cremes.

Segons aquesta associació, les dues empreses podrien haver incorregut en una "infracció greu" tipificada en l'article 113 de la Llei de garanties i ús racional del medicament, per la falta de coincidència entre l'FPS que figura en l'etiquetatge del producte i el que s'ha comunicat a l'Administració, segons han revelat les anàlisis de l'OCU i de la mateixa Aemps.

D'altra banda, l'OCU assegura que Bèlgica ja ha retirat aquests dos productes del seu mercat "de manera definitiva", Itàlia "ja ha demanat la retirada", i es continua venent a Portugal. "És més que probable que de seguida el retiren la resta dels països", han afegit.

En aquest mateix sentit, demanen a les empreses afectades que informen els consumidors sobre els canals a través dels quals procedirà a la devolució del cost del producte.

També et pot interessar

stats