L'OCU alerta de l'escassetat de cotxes de lloguer per a l’estiu

L’organització de consum recomana reservar els vehicles "com més prompte millor"

Un cotxe carregat de maletes a la platja
Un cotxe carregat de maletes a la platja / Shutterstock

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha recomanat anticipar-se a la reserva del lloguer d'un vehicle de cara a l'estiu perquè la poca oferta de l'any passat podria tornar a repetir-se les pròximes vacances donada l'escassetat de subministrament de microxips.

En un comunicat, l'organització ha recordat que, a l'hora de triar una pòlissa, no es pot obligar a ampliar la cobertura bàsica de l'assegurança obligatòria, encara que pot ser recomanable, ja que un 7% dels usuaris informa d'accidents o incidències durant l'ús del cotxe.

No obstant això, l’OCU ha alertat que, quan es contracten, convé comprovar que la franquícia "no és excessiva", perquè no és estrany trobar assegurances a tot risc amb franquícies superiors als 1.000 euros.

Així mateix, ha demanat comparar preus entre diferents companyies abans de contractar res i sol·licitar un precontracte bàsic de lloguer, amb les seues clàusules i excepcions. Per a la cerca d'un vehicle, l'organització ha recordat que hi ha compradors en línia que faciliten la tasca.

També et pot interessar

stats