L'OCU alerta sobre els alts nivells de bor detectat en una argila de les botigues Tiger

El producte va estar a la venda fins al passat mes de novembre a les botigues

Argila lleugera de 5 colors de Tiger
Argila lleugera de 5 colors de Tiger / Flying Tiger Copenhagen

El sistema d’alerta ràpida de productes perillosos no alimentaris de la Unió Europea (Safety Gate) ha advertit aquesta setmana d'alts nivells de migració de bor en el paquet de cinc argiles lleugeres de colors per a modelar a la venda a les botigues Tiger. Aquestes quantitats violen els requisits de seguretat dels joguets de la Unió Europea; per això, el venedor ja va ser instat a retirar el producte al novembre.

Una migració excessiva de bor pot causar irritació si s’inhala, cremades químiques en contacte amb la pell i els ulls, així com danys gastrointestinals i al sistema reproductor en cas d’ingestió accidental.

Des de l'OCU es recomana a les persones que varen comprar el producte que comproven la referència. El paquet afectat és el que conté cinc colors diferents (blau, morat, roig, verd i groc, en 35 grams cadascú) amb referència 3014809 i número de lot 238560. 

En tot cas, des de l’organització de consumidors insisteixen a allunyar el producte de l’abast dels xiquets i estar pendents per si apareix algun símptoma estrany.

També et pot interessar

stats