L'oci nocturn obrirà de dia des del 9 de desembre sense barres ni pistes i amb horari reduït

La mesura entrarà en vigor després de la publicació en el DOGV.

Gent a les terrasses del centre d'Alacant en una imatge d'arxiu
Gent a les terrasses del centre d'Alacant en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L’Assemblea de l’Acampada de l’Oci Nocturn de la Comunitat Valenciana ha anunciat aquest divendres a través d’una nota de premsa que ha arribat a un acord amb la Generalitat, fet que suposa que els locals d’oci nocturn podran obrir de dia a partir del 9 de desembre. La mesura entrarà en vigor una vegada es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. El sector de l’oci nocturn obrirà en les mateixes condicions d'aforament i de restriccions que els bars i els restaurants. No podran usar barres ni pistes de ball.

Així, els pubs obriran les seues portes de 12.00 a 00.00 hores, mentre que els locals amb llicència de discoteca o sales de concert tindran un horari de 17.00 a 00.00 hores. Es permetrà que els locals puguen acollir activitats culturals, encara que no podran disposar de la pista.

Dimecres passat es va fer públic que el Consell modificarà la normativa perquè l’oci nocturn puga obrir de dia. Aquesta proposta es va traslladar després d’una reunió entre els representants de la Secretaria Autonòmica de Turisme i els de la Secretaria Autonòmica d’Emergències.

Amb tot, després d’aquesta reunió de dimecres, l’Assemblea va fer públic un comunicat en què manifestava que l’acord no estava tancat i que les dues parts s’havien citat a una altra reunió. Sobre la taula, una negociació en termes econòmics i de seguretat jurídica.

Ha sigut aquest divendres quan l’Assemblea ha anunciat que ha arribat a un acord amb el Consell després d’una tercera reunió. L'acord posa fi a un conflicte en què els empresaris tenien fins i tot prevista una acampada a les portes de la Generalitat per a reivindicar les seues peticions.

També et pot interessar

stats