L'oci nocturn amenaça d’acampar davant del Palau de la Generalitat si no se’ls atén

El sector espera conéixer demà la resposta del Consell a la petició d'obrir com a restaurants i cafeteries.

L'oci nocturn amenaça d’acampar davant del Palau de la Generalitat si no se’ls atén
L'oci nocturn amenaça d’acampar davant del Palau de la Generalitat si no se’ls atén

El sector de l'oci nocturn dona un ultimàtum a la Generalitat. Els empresaris volen obrir almenys com si foren restaurants o cafeteries. I han advertit que si no obtenen resposta en 24 hores o es rebutja la seua petició, acamparan davant del Palau de la Generalitat.

Els empresaris del sector s'han tornat a reunir aquest dimarts amb l'administració valenciana. Aquest dilluns també van mantindre una reunió amb quatre secretaris autonòmics i obtingueren el compromís que demà dimecres sabran si se'ls permet obrir de dia com si foren una cafeteria o un restaurant.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló ha recordat aquest dimarts que va ser al Consell Interterritorial de Salut (on està representat el govern central i les autonomies) on es va decidir que el sector abaixara la persiana al mes d'agost. Barceló també ha dit que la decisió de permetre el sector nocturn obrir de dia no correspon al seu departament. El sector ha remarcat que molts no obrin des de març, i estima que el 25% dels locals d'oci nocturn han fet fallida.

12 comunitat autònomes permeten obrir l'oci nocturn durant el dia

A pesar de les afirmacions de Barceló, els representats de l'oci nocturn recorden que ja hi ha 12 comunitats autònomes que sí que han adoptat fórmules alternatives per a salvar el sector. I reiteren que si no reben una resposta de la Generalitat demà, es mobilitzaran. L'oci nocturn espera que el Consell incloga una partida d'ajudes directes en els pressupostos de l'any que ve.

També et pot interessar

stats