L'Oceanogràfic torna a alta mar una tintorera de 2,5 metres que s'ha apropat al Club Nàutic de València

Aquest tauró blau és una espècie comuna en mars i oceans tropicals i temperats, per la qual cosa no és inusual trobar-lo a la mar Mediterrània, on s’ha catalogat en perill crític d’extinció

Momento de la captura de la tintorera en el Club Náutico de València
Moment de la captura de la tintorera en el Club Nàutic de València / EP

Un equip de la Fundació Oceanogràfic ha reorientat aquest dimarts a mar obert una tintorera de 2,5 metres. La intervenció s'ha produït, després d'analitzar la salut de l'animal, en col·laboració amb el Reial Club Nàutic de València, fins on es va apropar l'animal, i la Guàrdia Civil.

La tintorera o tauró blau és una espècie comuna en mars i oceans tropicals i temperats, per la qual cosa no és inusual trobar-la a la mar Mediterrània, on la IUCN l’ha catalogat en perill crític d’extinció.

Aquest dilluns el 112 va rebre l’avís de l’albirament de l’animal prop del club i, després de comunicar-lo a la Xarxa d'Encallaments de la Comunitat Valenciana el personal tècnic no va trobar la tintorera. I aquest dimarts van tornar a veure-la.

L’equip de veterinaris ha pogut fer una anàlisi de salut a l’animal abans de fer-lo tornar mar endins, ja que no és habitual trobar aquestes espècies prop de la costa, tal com comenta el responsable de conservació de la Fundació Oceanogràfic: “quan una espècie pelàgica s’aproxima tant, el fenomen sol estar associat amb algun procés que afecta la salut de l’animal, per això és fonamental avaluar el seu estat general”.

També et pot interessar

stats