L'Oceanogràfic solta vint tortugues babaues al Serradal

Provenen d'un niu trobat a la mateixa platja en 2019 i ja estan llestes per a entrar a la mar.

Una de les tortugues soltada entrant a la mar

La Fundació Oceanogràfic ha soltat aquesta vesprada a la platja el Serradal de Castelló (Plana Alta) vint tortugues babaues (Caretta caretta) procedents del niu descobert a la zona el juliol de 2019.

Les tortugues han seguit el programa de creixement i desenvolupament head starting a les instal·lacions de l'Oceanogràfic i a l'Aquari de Sevilla, i a quatre d'elles se'ls ha instal·lat un emissor satel·litari per a fer-les un seguiment monitorat.

Els encarregats de deixar a l'arena aquests joves quelonis han sigut l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la consellera d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà; la presidenta de la Fundació Oceanogràfic, Celia Calabuig, i un representant de la Policia Local, que va intervenir en el descobriment del niu.

Han assistit també a l'acte el director general de l'Oceanogràfic, Eduardo Nogués; el director de la Fundació Blava Marí, Juan A. Romero; el regidor de Castelló, Ignasi García; la regidora de Benestar Animal de Cullera, Marta Tur; així com membres de la Conselleria i Ajuntament, de l'ONG Xaloc i voluntaris de totes dues fundacions.

També et pot interessar

stats