L’Ocean Viking rescata 84 persones en una barcassa a 71 milles de Líbia

Intercepten una embarcació a les Canàries i en busquen quatre més amb 143 ocupants.

Imatges del rescat de l'embarcació de fusta
Imatges del rescat de l'embarcació de fusta / Anthony Jean (SOS Mediterraneé)
18 de febrer 2020 - 14:13

La nau de rescat al Mediterrani Ocean Viking, que gestiona l’ONG SOS Mediterraneé i que disposa de l’assistència sanitària de Metges Sense Fronteres, ha rescatat a 84 persones que anaven a bord d’una nau de fusta, sobrecarregada i amb risc de bolcar, a 71 milles nàutiques de Líbia. Aquest país és l’origen de bona part de les embarcacions que busquen port europeu a Itàlia o Malta. Les ONG han informat que el rescat ha sigut senzill, gràcies a les bones condicions meteorològiques.

Segons l’Organització Internacional per a les Migracions, només aquest dilluns van ser tornades al país nord-africà 300 persones interceptades pels guardacostes, la qual cosa elevaria a 1.200 la xifra total de persones migrants retornades des que va començar l’any.

Busquen quatre pasteres a les Canàries

El delegat del govern a Canàries, Anselmo Pestana, ha informat de la detenció d’una pastera que es dirigia cap a l’arxipèlag canari i del trasllat dels seus ocupants al Marroc. Pestana ha explicat que es busquen altres quatre embarcacions més que podrien haver eixit durant el cap de setmana cap a les illes. Es calcula que en les cinc naus anaven 143 persones.

Des de principi d’any han arribat a les Illes Canàries 1.008 persones migrants en 35 pasteres, 15 vegades més que en el mateix període ara fa un any.

També et pot interessar

stats