L'OCDE rebaixa al 2,4% la previsió de creixement mundial el 2020 pel coronavirus

El turisme de la Unió Europea està perdent mil milions d'euros al mes pel coronavirus.

Diverses persones fan cua per a comprar mascaretes
Diverses persones fan cua per a comprar mascaretes / Heo Ran (Reuters)
02 de març 2020 - 13:00

L'epidèmia del coronavirus restarà mig punt percentual al creixement de l'economia mundial el 2020, que frenarà així la seua expansió al 2,4% enguany, segons les previsions de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). El novembre passat, havia previst un creixement del PIB del 2,9%.

No obstant això, l’OCDE confia que l'activitat rebotarà el 2021 fins al 3,3%, tres dècimes més de l'estimat prèviament, si la malaltia aconsegueix contindre's i s'adopten les mesures necessàries.

L'OCDE no descarta que en el seu escenari més negatiu -amb una epidèmia prolongada i contagi ampli a altres regions- el producte interior brut global retrocedisca en aquest primer trimestre. No obstant això, admet que l'evolució a curt i mitjà termini és "molt incerta".

A més, l’'OCDE ha instat els seus treballadors a passar una quarantena de 14 dies si han viatjat a alguna zona “d’alt risc”.

El turisme, també afectat

D'altra banda, el sector turístic de la Unió Europea (UE) ha perdut dos milions de pernoctacions des de començaments de gener per l'absència de xinesos. Això té un cost de mil milions d'euros al mes, segons ha lamentat el comissari europeu del Mercat Interior, Thierry Breton.

En una entrevista al canal BFMTV, Breton ha constatat que "hi ha un alentiment important de l'economia mundial" a causa de l'epidèmia del coronavirus, tenint en compte el pes que té la Xina.

Aquest impacte s'ha notat en les cadenes d'aprovisionament de moltes empreses que depenen de mercaderies fabricades a la Xina, però també en el turisme, ja que els xinesos han deixat de viatjar.

Primers dos casos a Portugal

L'expansió del Covid-19 s'està accelerant en les últimes hores, sobretot a Europa. De fet, Portugal ha registrat els seus dos primers casos de coronavirus. Els pacients han estat identificats com dos homes, un dels quals havia viatjat recentment a Itàlia.

A Alemanya s'han duplicat els contagis en un sol dia i a Itàlia ja són 34 les víctimes mortals, mentre que a França, on hi ha hagut quatre morts, la xifra de contagis han passat de 100 a 130 en les últimes hores.

A la Xina, l'epicentre del contagi, les morts per coronavirus han augmentat en 42 persones en les últimes 24 hores i s'està fregant la xifra de 3.000 víctimes. En el segon país amb més infectats, Corea del Sud, hi ha més de 4.000 contagis i 26 morts.

El Covid-19 arriba a Indonèsia

A més, Indonèsia ha confirmat els dos primers contagis: dues ciutadanes que van tenir contacte al país amb turistes japonesos.

L'Iran continua sent el segon país amb més víctimes mortals, 54 en total, i s'han registrat vora 400 contagis més.

D'altra banda, el Estats Units, s'ha registrat la segona víctima mortal a l'estat de Washington.

També et pot interessar

stats