L'obligatorietat que les extraescolars siguen gratuïtes no s'aplicarà el pròxim curs

En els centres amb jornada partida es manté la moratòria d'aplicació de la norma general.

L\'obligatorietat que les extraescolars siguen gratuïtes no s\'aplicarà el pròxim curs
L'obligatorietat que les extraescolars siguen gratuïtes no s'aplicarà el pròxim curs

L'obligatorietat que les activitats extraescolars siguen gratuïtes no s'aplicarà el pròxim curs 2019-2020 en els centres amb jornada partida, de manera que es manté la moratòria d'aplicació de la norma general que ha estat vigent enguany.

Així figura en l'esborrany de les instruccions de principi de curs que la Conselleria d'Educació portarà aquest dijous a la mesa sectorial davant els agents socials.

A principis del mes de juny, la Confederació d'Associacions de Mares i Pares d'lumnes de la Comunitat Valenciana Gonzalo Anaya reclamava a l'administració que donara "instruccions precises" sobre l'organització de les activitats extraescolars per al pròxim curs i la participació de les AMPA en l'elaboració dels programes i l'oferta.

Cal recordar que la Conselleria d'Educació va impulsar una norma per la qual per al curs 2018-2019 s'ampliava l'oferta obligatòria d'activitats extraescolars gratuïtes a tots els centres educatius públics, independentment del tipus de jornada escolar, la qual cosa va generar la reacció de la confederació d'AMPA sol·licitant que no s'aplicaren en els centres amb jornada partida.

En aquest context, la conselleria va resoldre, al setembre de 2018, deixar en suspens l'aplicació dels nous criteris sobre l'obligatorietat de l'oferta d'activitats extraescolars gratuïtes en els col·legis amb jornada partida. Ara, de nou, en les instruccions per al pròxim exercici 2019-2020, aquesta exigència queda congelada.

En concret, l'esborrany recorda que les activitats extraescolars organitzades en la jornada escolar fora de l'horari lectiu "no tindran caràcter lucratiu, seran d'oferta obligada per al centre i voluntàries per a les famílies”. A més, la Conselleria d'Educació establirà les mesures necessàries “per a garantir que cap alumne o alumna quede exclòs per motius econòmics".

També et pot interessar

stats