L'ús del mòbil al volant costarà 6 punts

D'aquesta manera la DGT equipara la pena amb el consum de drogues o alcohol.

La sanció s'equipara així a la quantitat de punts amb què es castiga els conductors que donen positiu en drogues o alcohol.
La sanció s'equipara així a la quantitat de punts amb què es castiga els conductors que donen positiu en drogues o alcohol.

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha proposat endurir la pena per utilitzar el mòbil al volant, augmentant fins a sis els punts amb els que penalitzarà a les persones que siguen sorpreses utilitzant-lo mentre condueixen.

La sanció s'equipara així a la quantitat de punts amb què es castiga els conductors que donen positiu en drogues o alcohol, "utilitzar, sostenint o subjectant amb la mà, dispositius de telefonia mòbil conduint, conduir utilitzant manualment dispositius de telefonia mòbil en condicions diferents e l'anterior, conduir utilitzant manualment navegadors o qualsevol altre mitjà o sistema de comunicació".

Així es desprén de l'esborrany de l'avantprojecte de llei que modifica la llei de trànsit, i que es preveu que entre en vigor en 2019. També es restaran sis punts per conduir de forma temerària, circular en sentit contrari a l'establit, participar en carreres o competicions no autoritzades, o utilitzar mecanismes de detecció de radars.

El text també proposa incrementar el nombre de punts que es poden recuperar per la superació dels cursos de sensibilització i reeducació, passant a un màxim de 6 a 8 punts. Els cursos de recuperació parcial de punts tindran una durada de 12 hores, mentre que els de recuperació del permís constaran de 24 hores.

A més, els cursos de conducció segura serviran per a bonificar el conductor amb 2 punts addicionals, amb la qual cosa es podrà arribar a tindre fins a un màxim de 15 punts, i amb una freqüència màxima d'un curs cada dos anys.

També et pot interessar

stats