L'ús de mascaretes i gels hidroalcohòlics agreuja els problemes de pell

L'èczema de mans irritatiu, la dermatitis seborreica en la cara o l'aparició de noves alergies, entre els efectes col·laterals de la Covid-19.

L'acne, una de les patologies agreujades per l'ús de mascareta.
L'acne, una de les patologies agreujades per l'ús de mascareta.

L'ús repetit de gels hidroalcohòlics i mascareta han fet incrementar les cites en les consultes dermatològiques amb l'aparició d'al·lèrgies o l'agreujament de problemes de la pell com ara l'èczema de mans irritatiu, l'acne, la rosàcia i la dermatitis seborreica en la cara. Són alguns dels efectes col·laterals de la protecció contra la Covid-19.

Pel que fa a les mascaretes, el seu ús està provocant l'empitjorament de patologies preexistents a la Covid-19, com l'acne, en el que des del principi de la pandèmia s'ha denominat maskacne (de màscara i acne) i l'èczema seborreic. Segons veus expertes, els problemes es produeixen a causa de l'oclusió, poca ventilació i la humitat que genera portar la mascareta durant hores, fet que afavoreix la proliferació de bacteris.

Així ho han indicat Enrique Gimeno, president de la secció valenciana de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV), i Carlos Guillem, cap de Dermatologia de l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO), que han subratllat que aquests problemes no justifiquen el fet d'abandonar aquesta protecció contra el coronavirus, ja que estem parlant de lesions lleus que es poden tractar i combatre de manera segura.

Més problemes en dones

Des de la societat valenciana de l'AEDV, assenyalen que els problemes dermatològics en la cara es produeixen més en dones que en homes, mentre que l'èczema de mans s'observa quasi per igual en els dos sexes. En el cas de les dones, s'aconsella limitar l'ús de maquillatges i protectors solars, productes que també empitjoren aquestes patologies.

En el cas de l'èczema de mans, es recomana eixugar-les molt bé després de llavar-les, l'ús de cremes hidratants diverses vegades al dia i la limitació, en la mesura del possible, de l'ús de gels més allà de deu vegades al dia.

També et pot interessar

stats