L’Ivace quadruplica les ajudes per a impulsar les instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica

Es tracta d’una línia d’ajudes dirigida específicament a les comunitats locals d’energia.

Imatge d’uns panells solars
Imatge d’uns panells solars

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, ha quadruplicat el pressupost previst per a 2021 per a impulsar les instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica en comunitats d’energies renovables.

Aquest programa es va posar en marxa per primera vegada l’any passat amb un pressupost de 550.000 euros i tindrà el 2021 un pressupost total de dos milions d’euros.

Es tracta d’una línia d’ajudes dirigida específicament a les comunitats locals d’energia, a través de la qual se subvencionarà fins a un 65% el cost dels projectes d’energia solar fotovoltaica, per a la generació i autoconsum col·lectiu d’energia elèctrica.

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha defensat que sense un canvi “urgent” del nostre model energètic és impossible “guanyar la carrera” a l’emergència climàtica i ha remarcat que aquesta transició energètica no sols ha de portar a un model sostenible sinó també a un de més just i participatiu, en el qual la ciutadania passe de ser una “mera consumidora” a ser la protagonista.

Company ha ressaltat que les comunitats energètiques locals són un element clau en aquesta transició, ja que la seua finalitat no és merament econòmica i fomenten la participació ciutadana, la utilització de les cadenes de subministrament locals i brinden oportunitats d’ocupació, mantenint el valor de la generació de l’energia en l’àmbit de la població local.

També et pot interessar

stats