L'intern que va morir en el CIE de Sapadors havia participat en una baralla

CIEs NO exigeix una investigació "independent" per la mort de l'home de 25 anys.

L\'intern que va morir en el CIE de Sapadors havia participat en una baralla
L'intern que va morir en el CIE de Sapadors havia participat en una baralla

El migrant que va morir aquest dilluns al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Sapadors (València) havia patit una agressió durant una baralla entre dos grups d'interns.

El delegat del Govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha informat que aquest va ser aïllat arran de les ferides que patia. L'home va ser separat provisionalment per a la seua protecció i se li va estar vigilant, però "en els escassos minuts que van passar entre un control i un altre sembla que va decidir llevar-se la vida", ha indicat Fulgencio.

El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, que ha lamentat aquest succés, ha assenyalat que les càmeres van gravar els fets i que aquestes gravacions han sigut posades a la disposició de l'autoritat judicial.

La plataforma CIEs NO exigeix una investigació "independent"

CIEs No exigeix al govern central una investigació "urgent, rigorosa i independent" per a aclarir les circumstàncies en què es va produir la mort de l’intern de 25 anys.

Així mateix, CIEs NO convoca a la ciutadania a concentrar-se aquesta vesprada, a les 19:00 hores a la porta del complex de Sapadors. També demana la Generalitat i l'Ajuntament de València a "posar en pràctica el seu pronunciament pel tancament dels CIE, ja que la legislatura passada van signar propostes per a instar a l’executiu central perquè els tancaren".

CIEs NO denuncia en un comunicat aquesta mort com a "resultat del racisme institucional i conseqüència directa d'una política migratòria basada en la criminalització, el tancament i la deportació de les persones migrants".

També et pot interessar

stats