L’intern del CIE de València amb tuberculosi rep l’alta mèdica

Les visites al centre i l’entrada de nous interns continuen restringides per seguretat

Imatge d'arxiu del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors de València

El Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors de València ha tancat l’entrada a nous interns i ha restringit les visites després de la detecció d’un cas de tuberculosi entre els interns, segons informa la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana.

L’home, de 47 anys, origen romanés i intern del CIE de València que va ser ingressat dimarts després de ser diagnosticat de tuberculosi ha rebut l’alta aquest divendres, però haurà de romandre encara uns dies en quarantena a l’Hospital Dr. Peset.

El malalt ja no té capacitat de contagiar a altres persones, però encara no tornarà al CIE, que ha tancat l’entrada a nous interns i ha restringit les visites en aplicació dels corresponents protocols sanitaris.

Els agents van detectar aquest dimarts que presentava símptomes de la malaltia i el van traslladar a un centre sanitari, on se’n va confirmar el diagnòstic.

Com a conseqüència, es va tancar l’habitació que ocupava i començaren a fer proves (reacció de Mantoux) tant a la resta d’interns com als agents de policia o personal de neteja i cuina que tingueren contacte amb l’intern.

A més, s’han disposat altres mesures sanitàries com el repartiment de màscaretes i líquids desinfectants per a llavar-se les mans, ateses les recomanacions que ha fet la Conselleria de Sanitat.

L’intern amb tuberculosi ve de Castelló

L’intern va arribar al CIE de València procedent de Castelló, de manera que també s’ha alertat la policia de la capital de la Plana perquè adopten les mesures preventives corresponents.

També et pot interessar

stats