L'Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci presenta la guia del joguet

Avalada per institucions de consum, només es recomanen productes que han superat estudis pedagògics.

VÍDEO | L\'Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci presenta la guia del joguet
13 de novembre 2019 - 17:02

L'Institut Tecnològic de Producte Infantil i d'Oci (AIJU) presenta aquest dimecres la nova guia del joguet: "El temps de joc en la infància". La guia, està avalada per institucions de consum, i només es recomanen productes que han superat estudis pedagògics.

El coordinador del Departament d'Investigacions de l'Àrea Infantil de l'AIJU, Pablo Busó, ha assegurat, en declaracions a Les notícies del matí, que com a principal novetat d'aquesta guia destaca que tots els joguets han sigut analitzats per famílies, xiquets i experts en diversitat funcional com l'ONCE o Asindown. "Cada any fem diverses investigacions que intenten ajudar als pares a potenciar el joc amb els xiquets".

Busó ha explicat que han intentat fer una comparació per a veure com són les formes de jugar dels xiquets i xiquetes amb els joguets i determinar si juguen "a l'interior, a l'exterior o amb pantalles". A més, ha dit que des de l'AIJU s'ha utilitzat un equip multidisciplinari compost per sociòlegs, experts en educació infantil o experts en l'elaboració d'estudis observacionals amb xiquets, perquè el que es vol és que la guia siga una ferramenta compartida entre pares i xiquets perquè puguen jugar amb els joguets que més s'adeqüen a les seues necessitats.

Finalment, Busó ha volgut fer una reflexió respecte als espais de joc dels més menuts. Considera que s'estan limitant els espais de joc al carrer igual que s'ha fet amb els espais de fumadors. "Abans el joc era més cooperatiu i hui és més individualista i sedentari. No és perquè el xiquet no vulga, sinó perquè els pares i la societat han fet que els carrers no siguen uns llocs adequats per a jugar", ha sentenciat.

També et pot interessar

stats