L’Institut del Teatre aparta de classes el director teatral per les denúncies d’assetjament sexual

Nombroses institucions catalanes denuncien els fets, mentre Joan Ollé reivindica la presumpció d'innocència.

L'alumnat s'ha manifestat aquest dimarts contra l'assetjament i els abusos de poder denunciats a l'Institut del Teatre de Barcelona
L'alumnat s'ha manifestat aquest dimarts contra l'assetjament i els abusos de poder denunciats a l'Institut del Teatre de Barcelona / Alejandro García (Efe)

L’Institut del Teatre de Barcelona ha apartat de les classes "de manera immediata" el director teatral Joan Ollé, un dels professors acusats presumptament d'assetjament sexual i abusos de poder contra alumnes o exalumnes del centre. A més, la junta de govern de l’institut ja ha acordat iniciar "un procés d'investigació sobre el seu treball com a professor en el centre".

Davant d'aquests fets, la institució teatral, dependent de la Diputació de Barcelona, ha demanat perdó públicament aquest dimarts als alumnes i exalumnes. “Demanem disculpes a les víctimes que hagen patit assetjament sexual i/o abús de poder a l'àmbit docent del centre en les últimes dècades. Ho investigarem per a actuar en conseqüència i contundència”, ha apuntat l'entitat en un missatge en Twitter.

Així mateix, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha condemnat "enèrgicament" els casos denunciats per una vintena d'alumnes i exalumnes de l’institut i ha expressat "tot el suport a les víctimes".

Ollé reivindica la presumpció d'innocència

El director teatral Joan Ollé ha reivindicat la presumpció d'innocència davant les denúncies contra ell per assetjament sexual i abús de poder, malgrat que entén que "la sentència ja ha sigut dictada". En un comunicat remés al programa radiofònic Ací, amb Josep Cuní, de Ser Catalunya, on col·labora amb una secció, Ollé agraeix "les paraules de suport rebudes" davant les acusacions.

"No vull entrar en el ball d'aquesta justícia paral·lela, mediàtica i de xarxes, tot i que la sentència ja ha sigut dictada. Reivindique el dret a la presumpció d'innocència, tan fonamental com la llibertat de premsa", ha manifestat Ollé.

El Liceu, el Lliure i el TNC condemnen els fets

El Gran Teatre del Liceu, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya ja han condemnat els fets i han donat suport a les víctimes.

El Lliure ha expressat en un comunicat el seu "compromís implacable contra qualsevol mena d'assetjament per raó de sexe, orientació sexual o identitat de gènere" i ha reafirmat el seu suport a l’estudiantat afectat, així com "a totes les persones que hagen pogut patir aquest tipus de situacions d'abús de poder i d'assetjament sexual".

Per part seua, el director artístic del Liceu, Víctor García de Gomar, ha fet una breu declaració institucional en la qual també ha rebutjat "qualsevol hostilitat o abús de poder", encara que sense esmentar explícitament l’Institut del Teatre.

Finalment, el Teatre Nacional de Catalunya ha expressat el seu "ferm" suport a les víctimes. "A la nostra societat li ha costat segles arribar fins ací, però finalment tots hem entés que no hi ha cap raó, ni cap suposat talent, que justifique atemptar contra la dignitat de les persones i, especialment, de les dones", ha subratllat el TNC en un comunicat.

També et pot interessar

stats