L'Institut dels Estudis per la Pau demana que es destine la despesa militar a sanitat

Davant de la crisi sanitària actual, l'organització posa sobre la taula una reflexió sobre les inversions armamentístiques.

VÍDEO | L'Institut dels Estudis per la Pau demana que es destine la despesa militar a sanitat

Del 10 d'abril al 9 de maig se celebren els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar. Davant de la situació actual de crisi sanitària, l'Institut dels Estudis per la Pau reivindica que es reduïsca la despesa militar en favor d'inversions sanitàries i argumenten que “una crisi com l'actual només es podrà confrontar amb atenció sanitària i no amb l'exèrcit”.

Segons les dades d'aquesta organització, les despeses militars mundials mostren, per sisé any consecutiu, una tendència a l'alça i demana una reorientació de les inversions armamentístiques.

Denuncia que amb el que val un caça es podrien adquirir 3.244 llits d'UCI i amb el que val una hora de vol, el salari anual d'un infermer. A escala mundial s'hi dediquen més d'1,82 bilions de dòlars. Espanya està lluny dels països que encapçalen la llista, però malgrat això, destina 50 milions d'euros diaris a despeses militars.

Així, l'organització convida a considerar com el pressupost militar hauria de destinar-se a altres necessitats com ara la sanitat i per a fer front també a emergències climàtiques i humanitàries.

També et pot interessar

stats