L'ingrés mínim vital registra més de 600.000 sol·licituds en el primer mes

Unes 300.000 llars ja reben rendes d'inserció autonòmiques que es podrien sumar.

L'ingrés mínim vital registra més de 600.000 sol·licituds en el primer mes
L'ingrés mínim vital registra més de 600.000 sol·licituds en el primer mes

El Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social ha anunciat que durant el primer mes de vigència de l'ingrés mínim vital (IMV) s'han registrat més de 600.000 sol·licituds a tot Espanya, la majoria per via telemàtica.

El primer pagament de l'IMV es va fer al final de juny i se’n van beneficiar 74.119 llars de tot Espanya. Corresponen a les prestacions per fill a càrrec sense discapacitat o amb discapacitat menor del 33% que havien sigut reconeguts d'ofici com a beneficiaris de l'ingrés mínim vital. En total, el col·lectiu sumava més de 250.000 persones.

El pròxim pagament de l'IMV a aquestes llars serà el 3 d'agost. S’hi sumaran els nous beneficiaris i beneficiàries a qui s’haja reconegut la prestació, entre els quals es poden trobar algunes de les 300.000 llars que reben rendes d'inserció autonòmiques que compleixen els requisits necessaris per a poder optar a l'ingrés mínim vital.

La Seguretat Social i les comunitats autònomes ja intercanvien informació sobre l'IVM

La Seguretat Social ha posat en marxa un protocol d'intercanvi d'informació amb les comunitats autònomes per al traspàs de dades de les sol·licituds resoltes de l'ingrés mínim vital.

Aquest sistema ja està en funcionament de manera satisfactòria des del 21 de juliol. Es tracta d'un programa que les comunitats autònomes rebran actualitzat cada setmana per part de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) amb les resolucions d’expedients nous d'ingrés mínim vital per a poder contrastar-les amb les dades pròpies.

També et pot interessar

stats