L'incendi en un edifici en obres origina una fumaguera espectacular al passeig marítim de València

Els bombers han pogut extingir l'incendi i han comprovat que el foc no afectava les botelles de propà del local

Imatges de l'incendi que ha afectat a l'hotel en construcció al passeig Marítim de València / À Punt NTC

Membres de bombers de València han treballat en l’extinció d’un incendi que s’ha iniciat aquest divendres en un edifici en obres ubicat al passeig de Neptú de la ciutat de València, al costat del passeig marítim, poc abans de les 16:00 hores. El foc l'han donat per extingit a les 16:25 hores.

És el local del passeig de Neptú on abans se situava el restaurant Monkili, en el qual estan treballant en una reforma per a construir un hotel. El foc, que s'ha iniciat a la tela asfàltica, ha crescut ràpidament i ha originat una densa fumaguera visible des de diversos barris de la ciutat, segons ha explicat Tomás Asensio, inspector de bombers de l'Ajuntament de València.

Els mateixos obrers han hagut de contindre les flames fins que han arribat els bombers. Així ho ha aclarit Javi Cantero, un dels operaris, que ha vist com "s'ha cremat un tros de suro i, quan ens hem adonat, tot estava ja cremat". La bola de foc ha arribat a l'embocadura del soldador que estaven utilitzant i el gas ha alimentat el foc. L'actuació dels obrers ha impedit que el foc botara als hotels i restaurants del costat, plens de gom a gom. "Quan els bombers han arribat, ja l'havíem apagat. M'han bonegat, i tot per haver-me quedat" ha contat Cantero. "Jo només li deia que eixira d'allí i només sentia la botella de butà, em pensava que l'havia agafat", ha contat el seu company, Alan Díaz.

Al lloc dels fets s’han desplaçat quatre dotacions de bombers i una ambulància. A conseqüència del foc, han evacuat tots els treballadors de l'obra. Els bombers han comprovat que no hi ha risc en l'estat de les botelles de propà que hi ha a la instal·lació. El servei d’Emergències ha confirmat que han rebut diverses telefonades al 112 on alertaven de la columna de fum negre, que ja està completament extingit.

També et pot interessar

stats