L'incendi de Tarragona ja ha cremat unes 5.500 hectàrees

Són dades provisionals de la superfície afectada a la Ribera d’Ebre i es preveu que arriben a les 20.000 hectàrees.

Bombers treballant en la zona
Bombers treballant en la zona / Bomberscat

Continua descontrolat l'incendi que crema la Ribera d’Ebre i que afecta ja més de 5.500 hectàrees. És el pitjor incendi que ha patit Catalunya en els últims 20 anys i es tem que puga arribar a les 20.000. Segons la Generalitat de Catalunya, tardarà dies a ser controlat. Els municipis afectats són Vinebre, la Palma d’Ebre, Flix i Maials, però el que més afectat és la Torre de l’Espanyol, on les flames han obligat a desallotjar 30 persones de masos i avança de manera implacable. 

Els treballs d'extinció a hores d'ara se centren en una banda de l'incendi perquè en l'altra, la carretera C-12 ha fet de tallafocs i no continua extenense. 

Durant la nit, han treballat 80 dotacions terrestres de bombers i membres de la Unitat d’Emergències. I a les 7 del matí s’ha incorporat un helicòpter de comandament, un helicòpter bombarder i 2 avions de vigilància i atac. De manera progressiva, també s’hi aniran incorporant la resta de mitjans aeris, amb 3 helicòpters bombarders més, un altre helicòpter de comandament i els 3 hidroavions del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

S’ha treballat amb intensitat màxima durant la nit aprofitant que el vent havia amainat i que la temperatura havia començat a baixar. La preocupació és la previsió d’altes temperatures durant el dia. 

Els desallotjats han passat la nit a un col·legi de Flix. 

Les causes de l’incendi

L’incendi que crema la Ribera d’Ebre s’ha originat per una combustió espontània a un femer. Els Agents Rurals han anunciat que presentaran una sanció administrativa per “les males condicions” del femer on ha començat el foc. 

L’incendi forestal ha començat a uns tres quilòmetres de la central nuclear d'Ascó, però, el foc no amenaça la instal·lació, segons l'alcalde del municipi. Les flames han alçat una densa columna de fum i avancen de forma molt ràpida, conduïdes pel fort vent procedent del mar que hi bufa. 

També et pot interessar

stats