L'incendi de La Palma ja ha cremat més de 300 hectàrees

El foc ha afectat habitatges, però no hi ha hagut cap víctima.

Un helicòpter treballa en l'extinció de l'incendi
Un helicòpter treballa en l'extinció de l'incendi / Miguel Calero (Efe)

L'incendi originat aquest divendres al municipi de Garafía (La Palma) està actualment en fase de consolidació del perímetre. Tot i que no s'observen flames, a la zona hi ha molt de fum i punts calents que cal refredar per a evitar reactivacions, segons ha informat el govern canari.

Actualment es manté amb un perímetre entre 16 i 17 quilòmetres, ocupant una superfície de vora 1.200 hectàrees. El terreny cremat es calcula entre 300 i 400 hectàrees de pinada, pasturatge i matoll. El foc ha afectat alguns habitatges, però no s'ha registrat cap víctima humana o animal. Aquest diumenge, les autoritats han decidit confinar la població del barri de Santo Domingo, a Garafía, com a mesura preventiva davant de l'evolució de l'incendi.

El president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, ha explicat que els 300 veïns i veïnes que han desallotjat de manera preventiva per la proximitat a l'incendi encara no podran tornar al seu habitatge, ja que el perill pel foc encara està vigent.

Ara per ara, són onze els recursos aeris que lluiten contra les flames, que al llarg d'aquest matí han arribat a descarregar 100.000 litres d'aigua. Quant als mitjans terrestres, aquest diumenge tornen a ser més de 400 els professionals que treballen per a extingir l'incendi.

També et pot interessar

stats