L’incendi de Llutxent quedarà controlat hui si les previsions meteorològiques són favorables

En l’última actualització, la superfície afectada és de 3.270 hectàrees a set termes municipals de la Safor i la Vall d’Albaida.

Dues veïnes de Pinet observen com ha quedat el paisatge després del pas de les flames
Dues veïnes de Pinet observen com ha quedat el paisatge després del pas de les flames / Natxo Francés (Efe)

L’incendi de Llutxent quedarà controlat hui si les previsions meteorològiques són favorables. Així ho ha anunciat l’oficial del Consorci Provincial de Bombers, Jorge Sánchez, a Les notícies del matí. Jorge Sánchez ha assegurat que “les previsions són molt bones”, ja que han baixat les temperatures, ha augmentat la humitat i les ratxes de vent són lleus. Però ha afirmat que podran controlar el foc si es mantenen aquestes condicions de l'oratge.

Segons informa el 112 en el seu compte de Twitter, està previst que treballen en l'extinció de l'incendi dos mitjans aeris, sis dotacions del Consorci Provincial de Bombers, cinc unitats i cinc autobombes de la Generalitat, huit brigades de Divalterra i dues seccions de la Unitat Militar d'Emergències.  

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, ha dit que la resta de mitjans aeris de la Generalitat tornaran a les bases, tot i que estaran de guàrdia per a possibles actuacions d'emergència.  

Són ja 3.270,6 hectàrees afectades per l’incendi que des de fa més de 78 hores crema a les comarques de la Vall d’Albaida i la Safor. Per municipis, les flames han cremat 1.210 hectàrees a Llutxent; 965 a Gandia; 827 a Pinet, on es calcula que ha acabat fet cendra el 80% del terme; 179 a Ador; 71,9 a Barx; 14,5 a Quatretonda, i 1,7 a Ròtova. 

El foc està estabilitzat, però no controlat, encara que les previsions són favorables, ja que s’espera un augment de la humitat en les pròximes hores. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat, a l’eixida de la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada, aquest dijous a la nit, que s’espera que divendres quede controlat, i extingit en “uns dies, si no en una setmana”. Puig ha assegurat que estan satisfets perquè “s’està guanyant la batalla” i que “la seguretat de les persones, que era allò prioritari, s’ha garantit”. 

Han pogut tornar

Els veïns i les veïnes de Pinet i la Drova han tornat a casa aquest dijous, com a conseqüència de la millora en les previsions meteorològiques. Ara bé, vora un centenar de veïns que van ser desallotjats de les urbanitzacions de Montepino, Montesol i Las Cumbres de Gandia han pogut visitar aquesta vesprada les seues cases, de manera excepcional i controlada. Acompanyats d'un tècnic d’urbanisme de l’Ajuntament de Gandia i una psicòloga, han pogut conéixer l’estat de les seues residències i han pogut agafar algunes pertinences, com ara medicaments o roba, ja que la nit de dijous encara la passaran als diferents espais que s’hi han habilitat. 

El consistori ha posat al servei dels afectats el telèfon 962 959 402 i el correu electrònic afectats@gandia.org per atendre les persones afectades. 

També et pot interessar

stats