L'incendi de Llutxent està estabilitzat

Els afectats podrien començar a tornar a casa aquest dijous.

Els afectats podrien començar a tornar a casa aquest dijous
Els afectats podrien començar a tornar a casa aquest dijous / GVA

El Consorci Provincial de Bombers ha donat per estabilitzat l'incendi de Llutxent. A hores d'ara, els bombers continuen treballant en les tasques d'extinció a les zones afectades de Llutxent, Pinet, Ador, Barx, Quatretonda i Gandia.

El president Ximo Puig ja havia avançat aquest matí en una entrevista a Onda Cero que l'evolució era favorable i que previsiblement les persones que havien sigut desallotjades podrien començar a tornar a les seues cases a partir de hui. Puig ha assenyalat que hauran d'avaluar la situació abans de permetre la tornada a les vivendes perquè s'ha de garantir "la seguretat de les persones". Així mateix, ha recordat que "almenys deu cases estan absolutament destruïdes per les flames".

Puig ha ressaltat que els treballs d'extinció s’han vist dificultats per les condicions meteorològiques. "S'ha pogut treballar amb gran esforç perquè és una zona absolutament difícil, inaccessible, amb una orografia terrible, amb temperatures molt altes i amb dificultat afegida per l'extensió". Malgrat això, ha admés que "s'està veient llum al final del túnel".

A més, el president ha ressaltat la tasca dels professionals que estan treballant per a extingir les flames i especialment de la Unitat Militar d'Emergències.

Quant a la declaració dels municipis afectats com a zona catastròfica, ha explicat que la prioritat màxima és "estabilitzar i controlar l'incendi" i ha garantit que les persones que "hagen perdut el seu primer habitatge tindran una solució habitacional amb caràcter immediat".

També et pot interessar

stats