L'incendi de Llutxent, controlat

Emergències de la Generalitat l'ha donat per controlat, després que l'incendi haja arrasat 3.270 hectàrees de set municipis i haja obligat a desallotjar unes 2.600 persones.

L\'incendi de Llutxent, controlat
L'incendi de Llutxent, controlat

A les 20:30 h de divendres, Emergències de la Generalitat ha donat com a controlat l'incendi forestal de Llutxent. La situació s'ha vist afavorida per la millora en les condicions meteorològiques, amb un descens de les temperatures i la presència de precipitacions que, en les últimes dotze hores, han deixat fins a 20,2 l/m² a la zona de Barx i 5,4 l/m² a Pinet.

El foc deixa un balanç de 3.270 hectàrees cremades. A la capital de la Safor hi ha desenes de vivendes afectades. Les administracions ja han anunciat que posaran en marxa diversos plans d'ajudes per a les persones que hagen patit danys materials. Les residències habituals en seran la prioritat. A més, l’Ajuntament de Gandia posa a la disposició de les famílies afectades 16 habitatges del parc públic i 18 pisos privats.

També hi haurà ajudes per als ajuntaments per les despeses en l'extinció i per a reparar infraestructures danyades per aquest gran incendi que deixa, fins ara, 3.270 hectàrees de 7 pobles de les comarques de la Safor i la Vall d'Albaida. Llutxent n'és el municipi més afectat amb 1.200 ha; Gandia en té vora mil; el terme municipal de Pinet ha quedat greument danyat amb 827 hectàrees arrasades. Ador n'ha perdut vora 180 i Barx, 71. Els municipis que menys pèrdues han patit són Quatretonda i Ròtova.

5 dies després de declarar-se el foc, els mitjans aeris encara s'enlairen quan ja s'han imposat en la batalla sobre aquest incendi catastròfic.

stats