L'incendi de Llutxent es considera ja perimetrat i estabilitzat

Les persones desallotjades poden tornar a casa excepte a Montepino, Montesol i Las Cumbres, a Gandia.

La localitat de Pinet, després de l'incendi
La localitat de Pinet, després de l'incendi

El director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, ha informat sobre l'avaluació tècnica que s’ha fet sobre l’evolució de l’incendi durant aquesta nit.

Segons Àngel, l’absència de vent i la gran càrrega d’humitat d’aquesta nit passada han possibilitat que els operatius pogueren fer un treball rigorós i selectiu perquè les descàrregues d’aigua foren més precises.

Els 31 dispositius aeris disponibles hi treballen, a petició del director de les tasques d’extinció, realitzant descàrregues precises on els indiquen els tècnics per a controlar els punts calents que queden en el perímetre. 

Gràcies a això, l’incendi s’ha pogut donar per “perimetrat i estabilitzat”, unes bones notícies ja que “respon a l’evolució que s’espera del foc”. Tot i això, la càrrega de vent de ponent prevista per al dia de hui podria, en un determinat moment, produir conats que podrien fer reviure les flames, ha afegit Josep Maria Àngel. 

Com a conseqüència de la millora de la situació, els veïns de Pinet, la Drova i l’Ermita de Marxuquera de Gandia poden tornar a casa. 

No obstant això, els habitants de les urbanitzacions de Montepino, Montesol i Las Cumbres, també a Gandia, encara no podran accedir als habitatges a causa que aquesta és la zona més afectada pel foc. 

A Marxuquera, des del camp de futbol i de la rotonda que fa cap al camí Pinet en direcció a la Drova, romandrà la carretera tallada i s’hi impedirà el pas.

A Montepino, Montesol i Las Cumbres es permetrà l’entrada de tècnics municipals, acompanyats per bombers, per a avaluar sobre el terreny els danys de cada casa, però la carretera continuarà tancada per als residents perquè en aquesta zona encara hi ha “perill real” derivat de l’incendi.

Evolució del foc

Preguntat per la possible evolució de l’incendi en les pròximes hores, Àngel ha explicat que la situació actual ajuda a poder “interpretar l’evolució amb un cert optimisme” i que “no es contempla una situació d’involució”, però ha volgut remarcar que els canvis bruscos de la meteorologia, tan típics en territori valencià, podrien reconduir la situació a un estadi anterior del foc. Per això, les tasques de prevenció i les anàlisis de riscos continuaran realitzant-se permanentment fins que l’incendi estiga completament extingit.

Pel que fa a les dades de terreny afectat, encara no se'n té una dada exacta final, però, de moment, s’han superat ja les 3.000 hectàrees cremades. 

A les 20:00 h està prevista la pròxima reunió del Cecopi, després de la qual es disposarà de més dades sobre l'evolució de l’incendi.

També et pot interessar

stats