L’incendi forestal de Huelva afecta ja 10.000 hectàrees i 2.400 persones

Les tasques d’extinció dels incendis que afecten el nord de la província de Càceres evolucionen favorablement.

Mitjans terrestres lluiten contra les flames a la serra de Huelva.
Mitjans terrestres lluiten contra les flames a la serra de Huelva. / @Plan_INFOCA (Twitter)

L’incendi declarat aquest dijous a la serra de Huelva continua actiu. Es calcula que 10.000 hectàrees han resultat afectades, tot i que aquesta estimació és complexa a causa de la irregularitat del perímetre i el fet que dins d’aquest hi ha zones que no s’han cremat.

El nombre de persones desallotjades de manera preventiva per l’incendi ascendeix a 2.400, de les quals 713 han necessitat ser reubicades per l’administració autonòmica.

Aquest diumenge un total de 25 mitjans aeris s’han reincorporat des de primera hora del matí a les tasques d’extinció de l’incendi forestal, i per terra treballa un dispositiu d’uns 450 professionals. Totes les unitats continuaran la labor desenvolupada pel dispositiu de nit, que s’ha vist afavorida per una lleugera baixada en la velocitat del vent que ha permés atacar el cap de l’incendi amb major efectivitat.

Pel que fa a l’incendi declarat a Estepona aquest dissabte, ja ha estat controlat.

La situació a Càceres millora

Les tasques d’extinció dels incendis que afecten el nord de la província de Càceres, tant el de Cabezuela del Valle com el de Las Hurdes, evolucionen favorablement.

Mitjans terrestres han lluitat contra les flames al llarg de la matinada i els aeris s’han sumat a trenc d’alba. La direcció del pla de lluita contra els incendis forestals d’Extremadura confia que les condicions meteorològiques d’aquest diumenge no empitjoren la situació actual dels focs.

També et pot interessar

stats