L'incendi d'un iot de luxe a la Marina de València causa una fumeguera visible a quilòmetres

Les bateries de liti de l'embarcació han explotat amb dos navegants a bord, que han resultat il·lesos

En imatge, el iot en flames després d'una hora d'incendi
En imatge, el iot en flames després d'una hora d'incendi / À Punt NTC

Els bombers de València han actuat en l'incendi d'un iot de luxe que s'ha originat cap a les 11:30 hores de divendres en un moll de la Marina Nord de València. Aparentment, les bateries de liti de l'embarcació, una nau de 23,5 metres d'eslora, han explotat per causes que es desconeixen, segons han informat a À Punt fonts dels equips d'extinció. L'esclat ha sorprés dos ocupants que hi havia a la nau, que han resultat il·lesos.

En imatge, la columna de fum que ha generat l'incendi
En imatge, la columna de fum que ha generat l'incendi / À Punt NTC

L'incendi posterior ha generat una gran fumeguera visible des de les platges, enmig de la sorpresa del veïnat i dels turistes. Com a mesura preventiva, han desallotjat totes les embarcacions que estaven prop. 

Els bombers han desplaçat tres dotacions per a sufocar les flames del iot, una nau de bandera francesa, però no han aconseguit apagar el foc, ja que tant les bateries de liti com la fibra de vidre –present en l’estructura de la nau– són materials molt difícils d’apagar. Segons fonts de l’Autoritat Portuària de València, cap a les 13:00 hores ha arribat un remolcador per a tractar extingir l’incendi, però tampoc no ha pogut. Finalment, el foc s’ha apagat quan el vaixell s’ha afonat per la part de darrere (popa) i només ha deixat un tros de la proa a la vista en la superfície de la mar.

El iot francés incendiat mentre els bombers intenten apagar el foc
El iot francés incendiat mentre els bombers intenten apagar el foc / À Punt NTC

L’embarcació anava carregada de 8.000 litres de gasoil que no s’han encés. Per això, l’Autoritat Portuària ha envoltat tota la zona del sinistre amb una barrera ecològica perquè no s’escape contaminació ni gasoil en cas que rebentara el depòsit. Així i tot, encara que hi haguera una explosió en el depòsit, ja no s’encendria el gasoil perquè ja no hi ha foc.

Malgrat que una ambulància s’havia desplaçat a la zona per si calia atendre algú, afortunadament no ha resultat ferida cap de les dues persones que estaven al vaixell en el moment de l’explosió.

L’Autoritat Portuària de València ha donat el sinistre per acabat fins que es reflote el vaixell. 

El iot francés incendiat una vegada s'ha afonat
El iot francés incendiat una vegada s'ha afonat / À Punt NTC

També et pot interessar

stats