L’incendi de Beniardà, controlat

El foc ha cremat 25 hectàrees de pinada i vegetació.

Els mitjans aeris que extingien les flames a Beniardà
Els mitjans aeris que extingien les flames a Beniardà

L’incendi de Beniardà, a la Marina Baixa, està controlat. Així ho ha confirmat el Servei d’Emergències de la Generalitat en el seu perfil de Twitter. 

El foc ha cremat 25 hectàrees de pinada i vegetació dels termes de Beniardà i Castell de Castells. La pluja que ha caigut a la zona ha facilitat les tasques d'extinció. 

Durant aquesta nit, per a evitar revifades a la zona afectada, romandrà la unitat de comandament i prefectura, el sergent i un altre vehicle del parc de Benidorm, juntament amb el coordinador forestal i dues unitats de bombers forestals, tot i que l'evolució és favorable.

El president del Consorci de Bombers d’Alacant, Jaume Lloret, ha explicat que estan investigant si els llamps i les tempestes seques han pogut ser l’origen del foc i ha remarcat la “complicada accessibilitat” a causa de l’orografia.

A primera hora del matí s'hi han incorporat quatre mitjans aeris, tres avions i un helicòpter. Són els que han realitzat la major part de les tasques d'extinció davant de la dificultat d'accedir a la zona.

Durant tota la nit han treballat els bombers forestals i agents mediambientals per a sufocar l'incendi que es va iniciar anit a les 21:00 h al paratge de la Solana, amb dos focus separats per uns tres quilòmetres de distància.

També et pot interessar

stats