L'impacte de la pandèmia entre la població escolar decau al 0,8% dels centres i afecta el 0,1% de l'alumnat

En la tercera setmana de febrer 49 grups de 36 centres d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i FP van continuar confinats per la pandèmia

Aules buides, en una imatge d'arxiu
Aules buides, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

L'impacte de la pandèmia als centres escolars està apagant-se al mateix ritme que cauen els contagis al conjunt de la societat. En la tercera setmana de febrer continuaven confinats 49 grups de 36 centres d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i FP. Aquestes aules representen el 0,8% del total i contrasten amb l'altre 98,2% que no han patit incidències. La població escolar afectada representa el 0,1% del conjunt de l'alumnat.

La setmana passada es va determinar l'aïllament preventiu de 17 grups de 16 centres educatius, que se sumaven als 32 grups de 20 centres sobre els quals es va decretar el confinament en setmanes anteriors. En contrast, en el mateix període s’han desconfinat 139 grups de 76 centres educatius.

La població d'estudiants afectada representa el 0,8%, contant els grups confinats (0,4%) amb l'alumnat en situació d'aïllament preventiu (0,4%) pel fet d'haver sigut contacte estret amb persones contagiades. L'afectació és similar entre el professorat: el 0,5% no ha donat classe per haver-se contagiat, i un 0,3%, per ser contacte estret d'un positiu. 

Per províncies, el 98,1% dels centres educatius d’Alacant i Castelló no té cap grup confinat, mentre a la de València una dècima més, el 98,2%, estan lliures de covid. 

Ara mateix hi ha de 17 aules de 13 centres educatius confinats a la província d'Alacant; sis aules de cinc centres educatius a Castelló i 26 aules de 18 centres a la de València.

També et pot interessar

stats