L'IES Maria Enríquez de Gandia aconsegueix que tots els alumnes d'ESO tinguen classe de manera presencial

El col·legi Santa Ana d'Alcoi demana a Sanitat suspendre les classes presencials uns dies per l'elevat nombre de contagis.

Institut Maria Enríquez de Gandia
Institut Maria Enríquez de Gandia / À Punt NTC

A l'institut Maria Enríquez de Gandia, el centre de secundària més gran de tota la Safor, han aconseguit que tots els cursos puguen assistir a classe de manera presencial. Ho han fet en col·laboració amb l'Ajuntament, que ha cedit un centre municipal per a acollir l’estudiantat de tercer de l'ESO.

El repte de l'educació secundària en temps de Covid és gegant, ja que d'una banda es tracta de garantir la màxima assistència a classes presencials, i d'altra, s'han de complir estrictes mesures sanitàries.

A l'institut Maria Enríquez de Gandia han trobat una solució gràcies al fet que l'Ajuntament ha cedit les instal·lacions del centre cívic. Una mesura amb la qual han aconseguit que la les classes presencials passen d'un 50% a un 75%.

El director de l'institut María Enríquez de Gandia, Juan Miguel Natek, ha explicat a À Punt que tot l'alumnat de l'ESO, uns 600 alumnes, poden vindre ara cada dia a classe. “No és el mateix tindre un professor en el web que en classe i pensem que és el millor que podem fer per a l'educació”.

A Alcoi, la problemàtica és la contrària. El col·legi Santa Ana ha demanat a la Conselleria de Sanitat Pública suspendre les classes presencials durant uns dies a causa de l'elevat nombre d'alumnes i professorat afectats per la Covid.

El 53% dels alumnes estan confinats i set docents han donat positiu en coronavirus. Des del centre asseguren que aquestes xifres fan inviable la tasca docent i reclamen poder fer tota la formació en línia. El protocol als centres escolars dona la possibilitat de demanar el tancament del col·legi quan hi ha més d'un 30% d'alumnes confinats.

També et pot interessar

stats