L'hoteleria i l'oci nocturn, en guerra per les restriccions

Mítiques sales de concerts com La 3 han hagut de cessar definitivament la seua activitat.

Vora 2.000 persones protesten a Benidorm en favor de l'hostaleria i l'oci nocturn
Vora 2.000 persones protesten a Benidorm en favor de l'hostaleria i l'oci nocturn / À Punt NTC

El sector de l'hoteleria i l'oci nocturn de la Comunitat Valenciana s'ha manifestat per a reclamar estendre la vigència dels ERTE per força major fins a la fi de l'estat d'alarma.

A Benidorm, unes 2.000 persones s'han reunit a la plaça de l'Ajuntament sota el lema: “Ja n'hi ha prou. Ens arruïnen”, en al·lusió al govern espanyol i les mesures restrictives que estan prenent per a contindre el virus. Segons les dades d'agost, uns 16.000 treballadors encara continuen en expedient de regulació d'ocupació a la Comunitat Valenciana.

Aquestes protestes se sumen a les que han tingut lloc durant aquest dijous en diverses ciutats espanyoles i que ja es van veure aquest dimecres a València i a la resta d'Espanya, la finalitat de les quals era exigir criteris objectius en els ERTO, per a un sector molt castigat per la crisi del coronavirus, i en el toc de queda, que suspén tota l'activitat nocturna i restringeix l'activitat de bars i restaurants.

Segons asseguren, les limitacions fan que més de 35.000 empreses estiguen a la vora de la fallida, per una reducció del 25% en activitat i facturació en l'hoteleria i només un 9% de facturació en les empreses d'oci nocturn.

En aquest sentit, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va assegurar que tenen una voluntat manifesta de diàleg i que és conscient de la difícil situació per la qual passa el sector. Puig va matisar que a la Comunitat Valenciana no s'han adoptat mesures tan restrictives com en altres territoris espanyols o europeus.

La 3 anuncia el tancament definitiu

La crisi del coronavirus ja ha tingut les primeres víctimes. La sala de concerts i discoteca La 3 va anunciar aquesta setmana el cessament definitiu de la seua activitat a causa de la crisi del coronavirus i de la seua dificultat per a sobreviure en aquesta etapa.

La 3 celebrava enguany el seu desé aniversari amb una gran quantitats de concerts, amb artistes reconeguts a escala nacional i internacional. No obstant això, el començament de la crisi sanitària va evitar que la programació vera la llum.

L'oci nocturn s'uneix perquè els negocis tornen a funcionar

A la Comunitat Valenciana s'han cancel·lat milers de concerts des del mes de març i els professionals del sector busquen altres treballs per a intentar sobreviure. Per això, algunes sales s'han adherit a una campanya estatal perquè els negocis tornen a sonar.

Un exemple és la sala Matisse, que juntament amb altres locals de referència de tot Espanya com Razzmatazz, Bikini o la Galileo Galilei han iniciat la campanya L'últim concert per a intentar salvar la música en directe. La iniciativa acabarà el dia 18 amb un acte conjunt encara per desvelar.

També et pot interessar

stats