Un assaig per a dos tipus de limfoma fa desaparéixer el càncer en el 50% dels pacients

El tractament d'un hospital de Barcelona amb un medicament d'immunoteràpia CAR-T ha acabat "amb èxit" la fase I

Imatge d'una investigadora de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Imatge d'una investigadora de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau / Europa Press

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona ha acabat "amb èxit" la fase I de l'assaig clínic amb un medicament d'immunoteràpia CAR-T de producció pròpia per al tractament del limfoma de Hodgkin clàssic i el limfoma no-Hodgkin T CD30+, segons ha informat en un comunicat el centre hospitalari.

L'hospital, un dels dos centres autoritzats a Catalunya per a produir aquest tipus de medicament d'immunoteràpia CAR-T, ha presentat els resultats de la fase I de l'estudi en el Congrés de la Societat Europea d'Hematologia --EHA2022 Congress— que se celebra a Viena del 9 al 17 de juny.

En aquesta primera fase han participat deu pacients amb limfoma de Hodgkin i limfoma T, refractaris a tots els tractaments convencionals aprovats, de Catalunya, la Comunitat Valenciana, Andalusia, Astúries, Galícia, Castella i Lleó, Madrid, el País Basc i també d'Itàlia, Àustria i Polònia.

Les cèl·lules T de memòria CAR30 (HSP-CAR30) posseeixen un "excel·lent perfil" de seguretat i les dades preliminars mostren, segons els autors, una altíssima eficàcia: un 50% dels pacients han tingut una resposta completa al tractament amb desaparició del limfoma.

Aquests "excel·lents resultats" són la base per a l'estudi de fase II, els pacients de la qual ja han començat a rebre el tractament a l'hospital, han explicat els autors de la primera fase de l'estudi.

També et pot interessar

stats