L’Hospital de la Plana obrirà el 2023 la primera casa de parts de la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal ha triat aquest hospital perquè ja és un centre de referència en atenció a la maternitat i on tenen l’índex de cesàries més baix de tot el territori valencià

L'Hospital de la Plana de Vila-real serà el primer centre de salut a la Comunitat Valenciana a tindre una casa de parts / À Punt NTC

L'hospital de la Plana a Vila-real (Plana Baixa) acollirà la primera casa de parts de tota la Comunitat Valenciana a partir del 2023. Serà un espai on les dones embarassades i les comares lideren el procés del part en un entorn més tranquil, amb les comoditats d’una casa particular.

La Conselleria de Sanitat Universal ha optat per aquest hospital precisament perquè ja és un centre de referència en atenció a la maternitat, i on tenen l’índex de cesàries més baix de tot el territori valencià.

Soledad Carregui, supervisora del servei de parts de l’hospital, ha explicat que en aquest nou espai les dones podran sentir-se “molt tranquil·les i més segures”, perquè es treballa “des d’un punt de vista que no siga només mèdic i d’intervenció”. A més, es donen a conéixer altres mitjans per a reduir el dolor que no siguen només farmacològics”.

És una decisió molt ben rebuda per les associacions perquè dona el protagonisme a les dones a l'hora de controlar el part. L’associació El part és nostre de Castelló ha assegurat que d’aquesta manera es demostra que “l’atenció al part és pionera al nostre país”.

L'objectiu és normalitzar una cosa tan natural com és el part i disminuir les intervencions quirúrgiques. Aquest projecte pilot ja es desenvolupa en altres països, com el Regne Unit, i pretén que l’atenció al part es faça en un entorn de confiança i intimitat.

També et pot interessar

stats